امروزه یکی از مهم ترین بخش های زیر ساختی کشور را شبکه های  مخابراتی تشکیل میدهد .اصلی ترین جز تشکیل دهنده این شبکه ها کابل های مورد استفاده در انها میباشد.

درواقع این کابل های مخابراتی هستند که وظیفه انتقال سیگنال ها و داده های شبکه را بر عهده دارند.این کابل ها از اصلی ترین بخش های تشکیل دهنده شبکه مخابراتی میباشند که با گذشت زمان ساختار انها پیش رفت فراوانی پیدا کرده است و امروزه ما شاهد استفاده از انواع آنها در این شبکه وسیع و گسترده میباشیم.

کابل های مخابراتی چیزی حدود 60 سال پیش معرفی شدند وظیفه اصلی آنها انتقال اطلاعات میباشد و در دسته کابل های ارتباطی قرار میگیرند.

کسب اطلاعات لازم برای افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند میتواند بسیار مفید و تاثیر گذار باشد .برای اشنایی بیشتر با این دسته از کابل در ادامه همراه ما باشید.

درواقع این کابل مخابراتی است که وظیفه انتقال سیگنال ها و داده های شبکه را بر عهده دارد.این کابل ها از اصلی ترین بخش های تشکیل دهنده شبکه مخابراتی میباشند که با گذشت زمان ساختار انها پیش رفت فراوانی پیدا کرده است و امروزه ما شاهد استفاده از انواع این کابل ها در این شبکه وسیع و گسترده میباشیم.

کاربرد کابل مخابراتی چیست ؟

همانطور که پیش تر به این مورد اشاره کردیم کابرد کابل های مخابراتی انتقال سیگنال و داده های شبکه مخابراطی میباشد.این مدل، وظیفه انتقال تصویر ،صوت و سیگنال های الکتریکی از مکانی به مکان را بر عهده دارند.

در ابتدا این کابل برای انتقال پیام های شفاهی استفاده میشد. با گذشت زمان انتقال امواج صوتی و تصویری به کاربرد های ان اضافه شد .با پیشرفت علم و فناوری و به وجود امدن کامپیوتر و اینترنت،  این کابل ها برای انقال داده در شبکه مورد استفاده قرار گرفت.

هر نوع از کابل های مخابراطی ویژگی های خاص خود را دارند و با توجه به ویژگی های هر کابل ،از ان برای انتقال داده ها به صورت زمینی ، هوایی و دریایی استفاده میشود. 

با گذشت زمان تلفن های هوشمند جایگزین تلفن های ثابت شده اند اما همچنان از کابل های مخابراتی برای اتصال خطوط تلفن ثابت برای استفاده از خطوط اینترنت نیازمند کابل های مخابراطی هستند.

انواع کابل مخابراتی

کابل مخابراتی در نوع فیبر نوری و مسی یافت میشود . هر کدام از این دو نوع کابل داری انوع مختلفی هستند که برای استفاده زمینی ،هوایی و دریایی با ویژگی های مختص به خود تولید میشوند.

کابل مخابراتی هوایی

این مدل بدلیل اینکه مدام در برابر نور خورشید وبارندگی قرار دارد دارای رو کشی نسباتا مقاوم میباشد .کابل مخابراتی هوایی  بدلیل مقاومت زیاد روکش خود به سختی خم میشود و شکننده میباشد و رنگ این کابل مشکی میباشد .

کابل مخابراتی زمینی و دریایی

کابل های مخابراتی زمینی با روکش های خاکستری رنگ تولید مشند و جنس بسیار انعطاف پذیری دارند .

کابل های دریایی برای استفاده در اب های شور تولید میشوند و بسیار قطور هستند . این کابل ها نیز مقاومت بسیار بالایی دارند و معمولا برای انتقال داده بین کشور ها و قاره ها مورد استفاده قرار میگیرند. این کابل ها بسیار مقاوم هستند اما برای جلوگیری از خطرات احتمالی به صورت دوره ای تعویض میشوند .

کابل مخابراتی فیبر نوری

مزیت این کابل انتقال داده با سرعت بیشتر میباشد .  جنس این کابل ها  از رشته‌های باریک از جنس سیلیکا (شیشه) یا پلاستیک میباشد .کابل های فیبر نوری نیز دارای انواع مختلف با کاربرد های متفاوت هستند که در ادامه به برسی انها میپردازیم.

انواع کابل فیبر نوری عبارت اند از :

کابل مخابراتی نوری ژله فیلد خاکی  (OBFC)- کابل مخابراتی نوری خشک خاکی(OBUC)- کابل مخابراتی نوری ژله فیلد کانالی  (OCFC)- کابل مخابراتی نوری خشک کانالی  (OCUC)- کابل مخابراتی نوری ژله فیلد مهاردار هوایی تک روکشه-کابل مخابراتی فیبر نوری خشک مهاردار هوایی آرموردار دو روکشه-کابل مخابراتی ADSS-کابل مخابراتی نوری با تیوب مرکزی-کابل مخابراتی ترکیبی فیبر نوری و برق-

کابل فیبر نوری بیرونی

این نوع کابل معمولا بیرون ساختمان مورد استفاده میگیرد و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت میباشد .در محیط های مختلف و داخل کانال ها استفاده کرد . همچنین امروزه میتوان این کابل ها را با مقاومت بسیار بالا و وزن بسیار پایین تولید کرد .

ویژگی های این کابل ها عبارت اند از :

دارای پوشش ضدجونده

تحمل رطوبت بسیار زیاد

تحمل محدوده دمایی بین منفی ۴۰ تا مثبت ۸۰ درجه

کابل‌های فیبر نوری درون ساختمان

امروزه یکی از مهم ترین بخش های زیر ساختی کشور را کابل مخابراتی تشکیل میدهد .اصلی ترین جز تشکیل دهنده این شبکه ها کابل های مورد استفاده در انها میباشد.

با توجه به محدودیت فضا در محیط داخلی ساختمان باید از کابل های فیبر نوری با انعطاف بیشتر استفاده شود.این کابل ها با توجه  به مورد استفاده فاقد مواد روکش دارای مواد سمی‌ و ‌هالوژن‌ها میباشند تا محیط داخلی امن باشد .

در کابل های فیبر نوری داخلی از مواد اولیه مقاوم در برابر اتش استفاده میشود .

از انواع کابل های فیبر  نوری داخل ساختمان میتوا ن به : ریبون، تایت بافر، دراپ، اینتر کانکت، توزیعی، رایزر و … اشاره کرد.

کابل‌ های مخابراتی بر اساس زوج

 کابل‌های مخابراتی از زوج سیم‌های متفاوتی تولید می‌شوند.سیم های رانژه یا تلفن سیم ها تک زوجی هستند که برای ارتباط دادن پورت‌های متفاوت در ترمینال کروز مورد استفاده قرارمیگیرند .

سیم های دوزوجی برای برقراری ارتباط بین تلفن و پریزمورد استفاده قرار میگیرند.

کابل‌های مخابراتی بر اساس نوع کاربرد و نیاز از تک زوجی تا ۲۰۰ زوجی در بازار عرضه می‌شوند.

مهم ترین مسئله ای که در هنگام استفاده از کابل های مخابراتی باید به ان توجه داشت رنگ بندی کابل های مخابراتی میباشد .رنگ بندی این کابل ها بر اساس 5 رنگ اصلی و فرعی میباشد. رنگ های اصلی عبارت اند از :

سفید

قرمز

زرد

بنفش

مشکی

این رنگ به ترتیب با رنگ های فرعی آبی، سبز، قهوه‌ای، نارنجی و طوسی ترکیب و از ترکیب انها 25 زوج سیم به وجود می اید که از این سیم های در دستگاه سنترال در پست های مخابراتی استفاده میشود.

بر اساس قوانین ترکیب رنگ‌ها و رنگ‌بندی‌ها زوج سیم اول رنگ سفید-آبی، زوج سیم دوم سفید-نارنجی است که برای تمامی رنگ‌های اصلی و فرعی تشکیل می‌شود و به اصطلاح به هم تابیده می‌شوند.

دسته ‌بندی کابل مخابراتی از نظر تعداد زوج به شکل زیر میباشد :

کابل دو زوج

کابل چهار زوج

کابل شش زوج

کابل ده زوج

کابل پانزده زوج

کابل بیست زوج

کابل بیست و پنج زوج

کابل سی و دو زوج

کابل پنجاه زوج

کابل صد زوج

کابل دویست زوج

بیشترین ترین زوج در کابل های مخابراتی۳۸۰۰ زوج میباشد.

کابل های مخابراتی با هادی مسی

جنس مغزی کابل های مخابراتی مسی از جنس مس میباشد و این نوع کابل مزیت هایی نسبت به کابل های الومینیومی دارد.

کابل های مسی هوایی باتوجه به روکشی که برای بیشتر کردن مقاومتشان روی انها قرار میگیرد دارای انعطاف پذیری بسیار پایین هستند اما مدت زمان بالایی مورد استفاده قرار مگیرند .این کابل ها در محیط بیروی ساختمان بیشترمورد استفاده قرار میگیرند .

 اما برای استفاده داخلی در ساختمان میتوان از کابل زمینی مسی استفاده کرد . این کابل ها انعطاف پذیری بالایی دارند .

از انواع کابل های مخابراطی با هادی مسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

کابل ژله‌ فیلد خاکی  (BFC)- کابل ژله فیلد کانالی  (CFC)- کابل ایرکور کانالی  (CUC)- کابل هوایی ساده  (AC) -کابل هوایی مهاردار یا مسلح  (SSC)- کابل هوایی دوبل مهاردار یا مسلح  (DW)- کابل مسی مخابراتی توزیع  (MDF)

کابل تلفن بدون نویز چیست؟

بهترین کابل تلفن کابلی است که نویز نداشته باشد و امواج الکترومغناطیسی بر روی ان تاثیر گذار نباشد .کابل های تلفن از سمت مخابرات به صورت دفنی و زیر زمینی کار گذاشته شده اند و به وسیله جعبه‌های تقسیم بزرگ که در سطح شهر وجود دارد، به جعبه تقسیم‌های منازل مسکونی رسیده‌اند.

بهترین کابل های تلفن کابل های کابل تلفن شیلد دار میباشند .این کابل ها از یک  لایه فویل آلومینیومی یا پلی استر تشکیل شده اند دارای یک سیم ارت برای تخلیه امواج الکترومغناطیسی میباشند . کابل دو زوج فویلدار تلفن از پرکاربردترین کابل‌های تلفن بدون نویز میباشند. از کابل های  تلفن برای  اتصال مودم نیز می‌توان استفاده کرد.

جمع بندی مطلب

یکی از اشنا ترین کابل های مخابراتی کابل تلفن میباشد که میتواند ما را از نعمت ارتباط اسان با دیگران بهره مند کند. کابل های مخابراتی بسیار خانواده بزرگی دارند که برسی تمام انها بسیار کار دشواری است . 

 کابل های مخابراتی داری انواع مختلف با کاربرد های متفوات میباشد . کابل های مخابراتی  به دوسته کلی هادی مسی و فیبر نوری دسته بندی میشوند که هر کدام از انها دارای مدل های مختلف با کارایی های متفاوت هستند .

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “کابل مخابراتی چیست ؟

  1. Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness,5-day free trial of Pro Plan :). Click Here:👉 https://dakelin.ru/news/promokod_143.html

  2. Duadync گفت:

    cialis generic They further commented that it was unclear whether or not the onset of lymphedema was attributable to the intervention

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *