سیم و کابل نانو و ویژگی های آن

با پیش رفت دانش بشری و به روز شدن تمامی  وسایل و تجهیزات مورد استفاده ی انسان، مسئله ای به نام نانو به دانش بشر اضافه شد و در بسیاری از موارد کمک بزرگی به بشر کرد. نانو بر روی بسیاری از مواد به کار رفت و خاصیت فیزیکی آن ها را عوض کرد. یکی از مواردی که نانو بر روی ان اعمال شد و اثرات مثبتی را از خود بر جای گذاشت، سیم و کابل بود. پیش بینی می شود که نسل آینده ی سیم و کابل به صورت نانو باشد. امروزه بخش زیادی از وسایل و تجهیزات به نانو مجهز شده اند و پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک این مبحث بسیار فراگیر تر شود و وسایل به همراه آن تجهیز شود.

اما سیم و کابل نانو چیست؟ سیم و کابل نانو چه ویژگی هایی دارد؟ سیم و کابل نانو نسبت به سایر سیم و کابل ها چه برتری ای دارد؟

در ادامه به پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت.

نانو سیم چیست؟

ساخت سیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هایی در ابعاد نانومتری هم از جهت تکنولوژی و هم از جهت علمی بسیار مورد علاقه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باشد، زیرا سیم و کابل در ابعاد نانومتری خواص غیر معمولی از خود بروز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دهند. نسبت طول به قطر نانوسیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها بسیار بالا می ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌باشد.

سیم های نانو ، یکی از رویا های دیرینه در زمینه ی تجهیزات انتقال برق و الکترونیک به لطف تحقیقات انجام شده به وسیله ی یک گروه از دانشمندان دانشگاه در اسرائیل، به واقعیت تبدیل شده است.

هنوز این سیم و کابل ها در دنیای رواج نیافته اند اما به زودی بسیاری از مناطق را در بر می گیرند.

انواع نانو سیم ها کدام اند؟

نانو سیم ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به انواع ان ها می پردازیم:

نانوسیم ها از نوع هادی و نیمه هادی:

ساختار شیمیایی در این ترکیبات باعث به وجود آمدن خواص جالبی در سیم های هادی و نیمه هادی می شود.

محققین و پژوهشگران توانسته ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند با تقلید از طبیعت به ساماندهی پروتئین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های حاصل از خمیر مایه برای تولید نانوسیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های هادی دست یابند.

نانوسیم ها از نوع فلزی:

این نوع نانو سیم ها در ساخت قطعات الکتریکی کاربرد زیادی دارند. نانوسیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها می توانند در رایانه و سایر دستگاه های محاسبه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گر استفاده شوند. برای دستیابی به قطعات الکترونیکی نانو مقیاس پیچیده، به سیم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نانو نیاز داریم. علاوه بر این، خود این نانوسیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند برای اجزای الکترونیکی همچون حافظه استفاده شوند.

نانو سیم ها از نوع سیلیکونی:

این نوع نانو سیم ها بیش تر در عرصه ی پزشکی کاربرد دارند. این نوع نانو سیم های سیلیکونی در تشخیص نشانه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سرطان، رشد سلول‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های بنیادی و … کاربرد دارند.

نانو سیم ها از نوع آلی:

این نوع نانو سیم ها از ترکیبات آلی تهیه و تولید می شوند.

ویژگی این نوع سیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها مانند رسانایی، مقاومت و هدایت گرمایی به ساختار مونومر و طرز آرایش آن بستگی دارد.

وِیژگی سیم های نانو چیست؟

سیم های نانو ویژگی ها و برتری هایی نسبت به سیم های معمولی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. این ویژگی ها باعث شده است که این نوع سیم ها مورد توجه قرار گرفته و سریع به بازار های جهانی راه پیدا کنند.

1- این نوع سیم ها می توانند در محیط های گرم تر هم کار کنند و هزینه های پروسه ی خنک کردن را تعدیل کنند. پیش از این لازم بود که برای خنک کردن ابر رسانا ها از وسایل خنک کننده ی بزگی استفاده شود که به صرفه نبود!

2-از دیگر مواردی که می توان به ان اشاره کرد این است که تا امروز نیاز بود که اندازه ی طول چسبندگی ابر رسانا ها خیلی بزرگ باشد و سیم های  نانو خیلی نازک نمی توانستند ابر رسانا های موفقی باشند و کیفیت لازم را نداشتند. ولی اکنون و با دانش نانو سیم، طول های چسبندگی با اندازه ی کوچک می تواند به شکل درستی هم در درون ابر رسانا های اکسید مسی لایه لایه و هم در خارج از آن استفاده شوند و طول چسبندگی ان ها حتی کمتر هم باشد!

3- از دیگر ویژگی های سیم های نانو می توان به دوستدار طبیعت بودن آن اشاره کرد .نانو سیم ها زیست تخریب پذیر هستند و این باعث می شود که محیط زندگی و کره ی زمین در دراز مدت تمیز تر و پاکیزه تر بماند. هم چنین در استفاده از منابع نیز صرفه جویی شود.

کاربرد های سیم های نانو در کجاست؟

یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که این سیم های نانو در کجا و چه کاربرد هایی دارند؟

از نانو سیم ها در تشخیص بیماری ها استفاده می شود. از نانوسیم هایی که از مواد مورد استفاده در تراشه رایانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های امروزی مثل سیلیکون و نیترید گالیون ساخته شده است می توان برای تشخیص بیماری ها استفاده کرد. این نوع نانو سیم ها با حس گر ها ترکیب شده و برای تشخیص بیماری های درون بدن استفاده می شود. با استفاده از این نانوسیم ها می توان به مناطقی از بدن دسترسی پیدا کد که پیش از این غیر ممکن بوده است. این نوع نانوسیم ها بسیار انعطاف پذیر بوده و به همین دلیل کاربرد بسیار بالایی دارند.

از نانو سیم ها برای تخیص بیماری های عصبی نیز استفاده می شود.

از نانو سیم ها در ابر رسانا ها نیز استفاده می شود که در بالا توضیحات بیش تری در این باره داده شد.

به طور خلاصه می توان گفت که در موارد زیر نانوسیم ها کاربرد دارند:

* وسایل مغناطیسی

* سنسور ها * نشان گر های بیولوژیکی

فناوری نانو در کابل ها به چه صورت است؟

سیم و کابل نانو چیست؟

اما این فناوری در کابل ها که بسیار قطور ترند به چه صورت است؟

در خود کابل ها از نانو و ویژگی های آن استفاده شده است و ویژگی های خاصی را به وجود آورده است. یکی از این ویزگی ها بالا رفتن مقاومت مکانیکی در کابل و سیم ها می باشد.

برای بهبود عایق روکش سیم و کابل ها نیز از نانو کامپوزیت ها می توان استفاده کرد. نانوکامپوزیت ها، بر پایه ی مواد پلیمری و نانو ذرات خاک رس می باشند. از ویزگی های دیگر نانو کامپوزیت می توان به عایق شدن در برابر آتش سوزی اشاره کرد. در پایان باید به این نکته اشاره کرد که نانو در سیم و کابل ها باعث به وجود امدن ویژگی های منحصر به فردی شده اند که باعث شده است که سازندگان سیم و کابل به فکر تولید انبوه این محصول شده اند. شما می توانید برای خرید انواع سیم وکابل با قیمت مناسب و کیفیت بالا همراه با ضمانت به سایت اصفهان کابل مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *