کابل مفتولی شرکت سیم و کابل اصفهان
کابل مفتولی به کابل هایی گفته می شود که چند سیم مفتولی در کنار هم وجود دارد. یکی از تفاوت های عمده کابل های افشان و کابل های مفتولی تولیدی شرکت سیم و کابل اصفهان، انعطاف پذیری این دو کابل و انتقال جریان برق می باشد که در کابل های مفتولی نسبت به کابل های افشان تا حدودی بهتر است.
به طور کلی کابل های تولیدی مفتولی، همواره از دو قسمت اصلی هادی و عایق تشکیل شده اند. هادی به کار رفته در آنها از جنس مس، غیر افشان و به شکل مفتول مس می باشد، همچنین عایق این کابل ها از جنس PVC و از دیگر کاربردهای این کابل ها می توان به استفاده در کارخانجات و کابل کشی های داخلی ساختمان زیر گچ، و در کل برای استفاده در مکان های بسته و مرطوب اشاره کرد. به کابل مفتولی کابل استخوانی یا خشک هم می گویند.
کابل های مفتولی شرکت سیم و کابل اصفهان، بر اساس نوع سیم مفتولی و مقاومت سیم ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
دسته اول کابل های با ولتاژ اسمی ۳۰۰ تا ۵۰۰ ولت با سطح مقطع ۰٫۵، ۰٫۷۵ و ۱ میلی متر.
دسته دوم کابل هایی با ولتاژ اسمی ۴۵۰ تا ۷۵۰ ولت با سطح مقطع بیش از ۱ میلی متر.
مشخصات و جدول فنی کابل مفتولی شرکت سیم و کابل اصفهان
این نوع کابل ها در زیر گچ، روی دیوارهای آجری و بتونی و در محیط های خشک یا مرطوب به کار می روند اما برای به کارگیری در بتون مسلح یا فشرده مناسب نیستند. استفاده از این نوع کابل ها در تاسیسات خارجی فقط در صورتی مجاز است که در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند.
کابل های قدرت مفتولی (NYY با عایق و روکش/ PVC استاندارد مرجع ISIRI 1-3569 / ولتاژ 6kv , ۱-۰) | |||||
تعداد و سطح مقطع نامی هادی ها | ضخامت نامی عایق | ضخامت نامی روکش | قطر کلی | حداکثر مقاومت هادی | وزن تقریبی |
mm2 | mm | mm | mm | Ω/Km | Kg/Km |
215 | |||||
مس آنیل شده کلاس 1 (مفتولی) برای هادی های تا سطح مقطع mm16 و کلاس 2 (نیمه افشان) برای کلیه هادی، مطابق استاندارد ملی ISIR (IEC 60228)
آمیزه PVC نوع C
مطابق استاندارد ملی 3569-1
PVC
آمیزه PVC نوع ST4
مشکی
شما همکاران گرامی می توانید جهت سفارشات خود از سراسر ایران، شهر اصفهان و کلیه شهرستان ها از جمله: شهرضا، نجف آباد، سمیرم، نطنز، دیزیچه، خمینی شهر، دهاقان، لردگان، شهرکرد، فارسان، تیران، فلاورجان، چادگان، فریدون شهر، ورزنه، دهاقان، محلات، گلپایگان، الیگودرز، کاشان، اران و بیدگل، اردستان، خور، انارک، زواره، خوانسار، بویین و میاندشت، تیران و کرون، بروجن، آباده، یاسوج، مبارکه، زرین شهر، سامان، کوهپایه، قمصر، میمه، باغ بهادران، دولت آباد، اردل و… با دفتر نمایندگی شرکت سیم و کابل اصفهان با شماره ۳۴۴۵۷۲۹۹-۰۳۱ در تماس باشید.
تفاوت کابل مفتولی با کابل افشان
1- کابل افشان
کابل افشان کابلی انعطاف پذیر است که بیش از یک سیم افشان در آن بکار رفته است. هادی بکار رفته در کابل افشان از نوع مس می باشد. همچنین عایق یا روکش بکار گرفته شده در کابل های سبک، آمیزه پی وی سی از جنس PVC/D هستند و برای کابل های افشان قدرت آمیزه پی وی سی نیز از جنس پلیمر PVC/A می باشد. به طور کلی از این نوع کابل های افشان سبک جهت:
استفاده برای کابل های ورودی و همچنین اتصال در تجهیزات برقی
ماشین آلات دارای دو شاخه که کابل به صورت ثابت به آنها وصل است
اتصالات در لوازم برقی
و از کابل های افشان قدرت برای :
تامین انرژی در فضای مختلف مانند فضای باز، بخش های قرار گرفته در آب و بخش داخل ساختمان و …
استفاده در نیروگاه ها، کانال های مخصوص کابل کشی
استفاده در مصارف صنعتی
مراکز توزیع و مصرف می باشد.
2- کابل مفتول
کابل های مفتول کابل هایی هستند که در ساختار آنها از چند رشته سیم مفتول که به هم پیچیده شده اند، تشکیل یافته اند. این کابل ها کمترین انعطاف پذیری را دارند ولی هدایت جریان برق از آنها به خوبی صورت می گیرد. این کابل که به کابل خشک یا سخت نیز مشهور است، قابلیت انعطاف پذیری ندارد و هادی بکار رفته در این نوع کابل ها از جنس فلز مس که رسانا است می باشد. این کابل توسط پی وی سی عایق شده است.
کابل مفتول برای مقاصد مصرفی در صنعت و یا کابل کشی در داخل ساختمان ها می تواند مناسب باشد که استفاده از این نوع کابل ها در اماکن خشک، آبدار و مکان هایی که بسته است و یا مرطوب می باشد، کاربرد دارد. همچنین در مورد این نوع کابل ها باید بدانید که استفاده از آنها در بتن فشرده یا استفاده در زیرزمین به صورت مستقیم، مجاز نمی باشد.
تفاوت های اهمی و ساختاری بین کابل مفتولی و افشان :
1) با توجه به پیچش کابل ها میزان اختلاف مقاومت اهمی در کابل مفتولی بیشتر از کابل افشان است.
2) یکی از مهم ترین تفاوت ها بین کابل های مفتولی و افشان، میزان انعطاف آن و ساختار رشته ای آن می باشد.
3) هزینه تمام شده برای کابل های مفتولی کمتر از کابل های افشان است.
4) از نظر عملکرد، کابل های مفتولی مقاومت بیشتری در برابر خوردگی نسبت به کابل های افشان دارند.
5) خاصیت سختی و شکنندگی که در سیم مفتولی بیشتر از سیم افشان است و مستقیما بر روند کار و مدت زمان انجام کار تاثیر گذار است.
6) کابل افشان به علت انعطاف پذیری بیشتر، می تواند عملکرد بهتری برای ماشین آلات و تابلوهای فرمان داشته باشد.
رنگ بندی این محصولات بر اساس متنوع و قابل تنظیم است.
کابل مفتولی و جریان انتقال برق
یکی از موارد استفاده بسیار مهم از کابل های مفتولی شرکت سیم و کابل اصفهان، همانطور که در بالا گفتیم برای انتقال جریان برق است. نکته قابل تامل در مورد کابل ها آن است که قیمت سیم و کابل مفتولی، علاوه بر برند آن، تابعی مستقیم از مواد به کار رفته در آن، ضخامت هادی و یکپارچگی مواد نسبت به مرکز سیم می باشد. کابل های مفتولی به انتقال شکل انرژی به دستگاه ها و ماندگاری قطعات و دستگاه ها تاثیر مستقیم دارد. چنانچه دریافت انرژی ناموزون تاثیرات نامطلوبی بر کارکرد قطعات مختلف دستگاه می گذارد. و می توان به کابل های مفتول استاندارد جهت انتقال انرژی متوازن اعتماد کرد.
استاندارد کابل مفتولی مسی
رعایت استانداردهای ملی شماره ISIRI 3084 برای ایران و استاندارد بین المللی IEC 60228 در کابل مفتولی مسی که از جنس مس آنیل شده با درصد خلوص بالا باشد الزامی است.
هادی این کابل ها طبق استانداردهای ملی یا باید در گروه ۱ (هادی تک مفتولی) یا گروه ۲ ( هادی نیمه افشان) قرار گیرد.
تشخیص کابل مفتولی با کیفیت
در صورت انتخاب یک کابل بی کیفیت که سطح مقطع واقعی آن از سطح مقطع استاندارد کمتر باشد، جریان عبوری کمتر می شود. یعنی با عبور جریان هم ممکن است به دستگاه و اتصالات ما آسیب برسد هم اینکه کابل مورد نظر داغ شده و بعد از مدتی روکش های آن از بین می رود.
با از بین رفتن روکش ها اتصال کوتاه پیش می آید و در صورتی که دسترسی به کابل ها برای تعویض امکان پذیر نباشد ضرر زیادی به تجهیزات میخورد.
روش هایی برای شناخت کابل با کیفیت وجود دارد. با اعلام برخی از این روش ها برای راهنمایی بیشتر به شما می پردازیم:
1) قابل انعطاف باشد (با خم و راست شدن کابل، رشته های هادی در کابل دچار قطعی و شکستگی نشود)
2) مس به کار رفته در کابل سطحی، کاملاً شفاف و براق داشته باشد.
3) اکسید نشده باشد (رشتههای مس سیاه نباشند).
4) به اندازه کافی و طبق جداول استاندارد برای هر مقطع سیم، مس مصرف شده باشد.
5) صاف بودن سطح بیرونی کابل، اگر سطح سیم یا کابل موج دار یا دارای فرورفتگی و برآمدگی باشد از نوع مرغوبی نیست.
نامگذاری لاتین سیم و کابل مفتول
NYA نام سیم مفتولی در روش کد گذاری سیم ها و کابل های برق با حداکثر ولتاژ ۷۵۰/۴۵۰ ولت ، مطابق با استاندارد VDE می باشد.
بر اساس این روش کدگذاری N نشان دهنده نام گذاری بر اساس استاندارد VDE ، Yنشان دهنده این است که مواد عایقی به کار رفته در ساختمان سیم مفتولی از جنس پلیمر پی وی سی می باشد.
البته سیم های مفتولی مطابق با الزامات مندرج در استاندارد CENELEC HD 361 نیز بر اساس ولتاژ نامی به صورت H05V-U و نیز H07V-U نام گذاری می گردند .
برای شناسائی کابل ها از حروفی استفاده میشود که روی کابل ها نوشته شده است برخی از این حروف طبق استاندارد آلمان V.D.E بشرح زیر می باشد:
N: کابل با هادی مسی.
NR: کابل با هادی آلومینیوم.
Y: علامت عایق پرتو دور می باشد.
H: علامت ورق متالیزه می باشد.
T: سیم تحمل کننده در کابل کشی هوایی.
R: حفاظت فولادی نواری شکل.
Y: روکش کمربندی پرتو دور.
R: هادی دایره ای شکل می باشد.
E: هادی یک رشته و دایرهای می باشد.
M: هادی چند رشته.
S: هادی بشکل مثلث.